Khamis, 3 Januari 2013


KURSUS PBS BAHASA MELAYU TINGKATAN 2 TAHUN 2013

Pada 31 Disember 2012, Panitia Bahasa Melayu SMK Tun Mutahir telah mengadakan satu kursus PBS Bahasa Melayu bagi Tingkatan 2 sesi 2013. Kursus yang dikendalikan oleh Pn. Zaida Bt. Mat Yasin selaku Jurulatih Utama (JU) PBS Bahasa Melayu Tingkatan 2 bertempat  di perpustakaan SMK Tun Mutahir. Kursus yang bermula pada jam 8.30 pagi dihadiri oleh guru-guru Bahasa Melayu SMK Tun Mutahir. Turut hadir dalam kursus ini ialah GKMP Bahasa iaitu Pn. Zawiyah Bt. Mohd dan Pn. Hjh. Kamariah Bt. Othman (GPK 1).

Antara maklumat yang disampaikan adalah dari segi pengurusan fail PBS yang lengkap serta cara pelaksanaan PBS Tingkatan 2. Pn. Zaida Bt. Mat Yasin juga menerangkan penggunaan Dokumen Standard Prestasi (DSP) PBS Tingkatan 2 kepada guru-guru Bahasa Melayu terutama yang mengajar Tingkatan 2. Selain itu, Pn. Zaida Bt. Mat Yasin juga menunjukkan contoh istrumen atau eviden PBS tersebut yang dibuat mengikut standard pelajar yang diuji.

Pn. Norhayati Bt. Amadaldin juga menyumbangkan idea iaitu setiap PBS yang dijalankan perlu dituliskan lokasi untuk rujukan guru.Kursus ini berakhir kira-kira jam 10 pagi.

Gambar : Kursus PBS Bahasa Melayu Tingkatan 2

Pn. Zaida Bt. Mat Yasin selaku Jurulatih Utama (JU) 
Kursus PBS Bahasa Melayu Tingaktan 2

 Guru-guru mendengar maklumat yang disampaikan oleh JU.

GPK 1 dan GKMP Bahasa hadir pada hari kursus dijalankan.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan